Toekomstperspectief

In vergelijking met het ziekenhuis in Waregem is het UZ in Gent echt een doolhof. Ik meldde me aan bij K1-K2 en kreeg daar prompt, zoals in Plopsaland of een ander pretpark, een plannetje bij met al hun ‘attracties’. Dezelfde cijfertjes in gekleurde bolletjes, inclusief legende.

We werden verwacht bij gynaecologie. Vandaag zou ik er voor zorgen dat mijn nageslacht verzekerd werd. Maar dat was zonder de vroedvrouw gerekend. Als je denk dat sperma invriezen zo maar even gedaan wordt dan heb je het mis. Reken maar zeker op 3 afspraken waar je ‘je duit in het potje’ moet doen.

Waar ik nog het meest van geschrokken ben is de prijslijst die ze je voorschotelen. Invriezen kost geld, maar IVF is ook niet om mee te lachen, reken om en bij de €1.500, zonder voorgaande onderzoeken. De kans is groot dat alles goed komt na de behandeling, maar je weet maar nooit. In het slechtste geval weten we nu ook hoeveel een kind kost, letterlijk.

De auto van het werk nam ik vandaag mee naar de keuring, op 20 minuten was alles in orde gebracht. een kwartier later stond ik stil langs de kant van de baan, het tekentje ‘motorstoring’ brandde. Een uur en half heb ik gewacht. Toen de VAB technicus er eindelijk was, was het probleem opgelost en kon ik terug naar huis rijden. Maar na de tweede poging om de auto te starten kreeg ik niet meer dan het startgeluid die zich eindeloos herhaalde. Met als gevolg: wagen takelen, voor de zoveelste keer. Januari lijkt niet mijn geluksmaand te zijn, laat februari maar snel komen.

2 gedachtes over “Toekomstperspectief

  1. Karin nerinckx says:

    Kippevel, een traan en een lach bij het lezen van je verhaal… Zo mooi, realistisch en vooral vol hoop geschreven! Heel veel sterkte voor jou, Hannah en je familie de komende maanden

  2. ingrid desmet says:

    Amai wouter….hoe jij dit allemaal kan verwoorden! Ben er stil van geworden ….maar het komt goed! ZEKER WETEN !

Reacties zijn gesloten.