Bijwerkingen chemo 1

Oef! We zijn bijna 4 dagen verder en de bijwerkingen lijken mee te vallen. De komende chemo-kuren kunnen andere bijwerkingen genereren, maar dat is een issue voor eind februari. Ik kan goed eten, ben wel moe en sneller uitgeput dan vroeger. Het licht-misselijk zijn heb ik ’s morgens wel, net voor en na het innemen van mijn medicatie. En ’s avonds (een uur of 12 later) als die uitgewerkt is.

De dokters drukken mij op het hart om zo weinig mogelijk ‘veelbezochte plaatsen’ te bezoeken, geen winkelkarretjes vast te nemen en niet ‘zomaar’ buiten te komen. De weerstand zal volgende week dinsdag tot vrijdag in z’n dieptepunt zitten en het risico op het krijgen van griep of een ander ‘onnozele’ bacterie is groter. De gevolgen van ‘ziek worden’ zijn erger, alles gaat veel sneller. Minimaal 3x per dag controleer ik dus mijn temperatuur. Indien die boven 38°C komt moet ik in principe met spoed binnen op het ziekenhuis. Worst case natuurlijk, maar het spookt in je achterhoofd.

Vandaag heb ik een spuit gekregen om mijn witte bloedcellen weer een boost te geven. Geen EPO, maar Neulasta. Recupereren is de boodschap. De volgende doktersvisite is volgende week vrijdag, een tussentijdse bloed-controle. Een week lang geen naalden, dat hoor ik graag.