Chemo 2

‘7:02 – Nummer 12’ stond er op mijn inschrijvingsticket die ik uit de printer nam. Ik stond even alleen, een klein beetje schrik, maar ik wist ongeveer wat mij te wachten stond. Nu rest mij nog het wachten op de fanclub.

Vandaag was ik weer geflankeerd door mijn ‘gouden lijnstuk’, en dat mag je letterlijk nemen, 2 blonde vrouwen die er staan. De 2 belangrijkste vrouwen die er voor mij zijn, en dat kan je in beide opvattingen verstaan.
De vorige keer dat we hier waren vroegen ze wat ‘mijn 2 zussen’ hier deden, mijn moeder glunderde en zweeg. Een quote die kans maakt op ‘quote van het jaar’.

We waren op tijd en ik koos voor de éénpersoonskamer, daar gingen we, wist ik veel dat we 9u later terug buiten zouden zijn.

De valavond werd net ingezet, het was niet donker, maar de zon was zeker over zijn top. Een klein windje blies de blonde haren van Hannah omhoog. Ze fladderden als een gouden vogel door de lucht. De overgang van het warme ziekenhuis naar buiten was merkbaar, maar staat in schril contrast met 3 weken geleden, het was deze keer iets warmer buiten. De lucht was licht blauw met wat wolken, de motregen van een kwartier geleden was gestopt.

Het was 2 voor 4 en ik kwam buiten met een ‘yes’-gevoel. Vandaag was een perfect parcours, geen allergische reactie, geen vertraging, geen bijwerkingen, niets! Het euforische gevoel bouwde zich naargelang de dag op, het begon met een perfect infuus. Ik verzeker je, alles staat en valt met de verpleegster of verpleger. En daarna volgde het één goede nieuws het andere op. Mijn dag kon niet meer stuk.

Ik voelde me tip top, kwam thuis en babbelde nog met mijn vader die even binnen sprong, ook mijn schoonouders waren er even later bij. Iedereen een aperitief en babbelen. Met andere woorden, het was beter dan 3 weken geleden en ik voelde me goed.

Naargelang de avond vorderde voelde ik toch dat het leek alsof ik veel energie verbruikt had, althans dat liet mijn lichaam blijken. Volgens mij zit de cortisone er voor iets tussen, daarvan heb ik nu maar 1 ‘zak’ in plaats van 2 gekregen. De chemo begint zijn werk te doen en de gevoelens van 3 weken geleden komen opnieuw boven, maar in een mindere vorm.

Hopen dat de komende dagen even goed gaan als de vorige periode, that’s all we can do! #fingerscrossed #goforit