3 jaar rijker

De stoeltjes van weleer (in de gang van het ziekenhuis) zijn vervangen door een nieuwere versie, niet allemaal natuurlijk, er waren er tenslotte ook maar 3 van de 6 versleten. Misschien waren ze nog niet afgeschreven.

Tijden veranderen, herinneringen vervagen, het leven rolt verder.

De immense stress voor een ‘check-up’, die ik 2,5 jaar geleden had, heeft plaats gemaakt voor een ‘reflectie moment’. Heb ik de afgelopen 6 maanden gelukkig doorgebracht? Wat ga ik de komende 6 maanden doen? Wat kan ik beter of anders doen om er voor te zorgen dat ik nog gelukkiger ben en mij nog beter in mijn vel voel? Geef ik op zijn minst evenveel liefde terug aan de mensen die mij liefde geven? Wat maakt mij gelukkig? Heb ik tijd genoeg voor Hannah en mezelf?

Geen sollicitatie voor priester noch psycholoog, maar interessant om af en toe eens bij stil te staan, zeker als de mensen naast je in de wachtzaal net slecht nieuws hebben gekregen. Herkenbaar. Alles direct opnieuw in perspectief.

Naast mijn 6 maandelijkse checkup vandaag ben ik nu 3 jaar in remissie, zonder herval. Wat wil zeggen dat ik in principe kans maak op een schuldsaldo verzekering. Wat was me dat een gedoe, na het kopen van ons huis, om te weten hoe de vork in de steel zat. Na enkele weken over en weer gemail, gebel en gestuur, werd ik gecontacteerd door een dokter (van de verzekeringsmaatschappij in kwestie notabene) die mij wist te vertellen dat ik pas aanspraak kon maken na ten vroegste 3 jaar remissie. Schijnbaar afhankelijk van wat je precies hebt gehad, ziekte én behandeling. En exact 3 jaar later ligt hetzelfde dossier opnieuw op zijn tafel. Ik ben alvast benieuwd hoeveel meer het zal kosten maar vooral of ik ze überhaupt zal krijgen.

Onze vrienden en collega’s krijgen kinderen, én véél! Ook dat is een topic die ik de laatste jaren stiekem probeer te mijden. ‘En wanneer beginnen jullie?’ … Het doet me terug denken aan een periode waar we bepaalde keuzes hebben moeten maken terwijl we daar nog niet klaar voor waren, in het begin vertel je nog het volledige verhaal, maar na verloop van tijd lach je snel even terug en laat je het passeren. Wat moet het zijn voor mensen die problemen hebben om kinderen te krijgen, pijnlijk.

Stilletjes aan begin ik er nu wel klaar voor te worden. En volgens de wetenschap is er geen enkel probleem, dus daar vertrouwen we op. Of het dit jaar, of over enkele jaren zal zijn. Onder het motto ‘zolang het maar gezond is’.

De volgende checkup staat gepland in September. Opnieuw een half jaar die ik zelf kan maken, 6 maanden genieten, 26 weekends, 182 kansen, ik ben er dankbaar voor.

“You have one life. Live it! Enjoy it!”