Ik ben Wouter, 25 jaar oud en IT’er. Enkele jaren terug studeerde ik met succes af in Gent als ICT’er. Sinds begin 2012 werk ik bij Kinepolis en heb ik mijn eigen zelfstandig bijberoep, Swits, waar ik websites maak. Ook sinds 2012 woon ik samen met mijn vriendin Hannah.

Genieten is een deel van het leven, met die leuze gaan we al enkele jaren door het leven. Ondertussen zijn we beiden gestopt met roken en hebben we meer tijd genomen om onze gezondheid te onderhouden. Allemaal positieve punten waar we de afgelopen jaren aan gewerkt hebben en verwezenlijkt hebben.

De gebeurtenissen van afgelopen week hebben ons leven op z’n kop gezet. Een deel van de acceptatie, verwerking en genezing is voor mij het neerschrijven van de info die ik te verwerken kreeg. Niet alleen voor mezelf, maar ook omdat ik zelf op zoek ga naar zo’n info en die te weinig vind.

De diagnose voor mij luidde: non hodgkin lymfoom diffuus grootcellig b.
Mocht je mij gevraagd hebben wat dit betekende vóór dit alles, moest ik je de uitleg schuldig blijven. Helaas ligt dit vandaag net iets anders.
Kanker is een soort ziekte die zo’n verscheidenheid aan soorten heeft, dat het moeilijk wordt om alles precies uit de doekjes te doen. Maar om het simpel te houden: de klierkanker waar ik tegen vecht is een kanker die niet terminaal is. Volgens mijn dokter heb ik 94% kans om ‘over 4 jaar te leven’. Die prognose geeft hoop. Ook heb ik het geluk om er zo snel bij te zijn, we zitten in Stadium 1, dat ik waarschijnlijk het laagst aantal chemo-kuren en/of radio-therapie zal krijgen. Minimaliseren zal ik niet doen, maar laat het duidelijk zijn dat mijn verhaal hoogstwaarschijnlijk goed zal aflopen.
Garanties geeft het leven niet, dat is voor mij nu wel duidelijk, maar de hoop die zit tussen de 2 oren.